Kategorier
Bæredygtighed Hus & Have Klimaforandringer Miljøvenlighed

Sådan vælger du de rigtige briketter til pillefyret

Når du skal vælge briketter til dit pillefyr, er der flere ting, du bør være opmærksom på. Først og fremmest bør du vælge dem, der er mest effektive og som samtidig fås til en ordentlig pris.

Det kan være vanskeligt at vurdere, hvilke træpiller der er de bedste på markedet. Der er mange forskellige modeller fra forskellige fabrikanter, og det kan være svært at kende forskel på dem, hvis du ikke har erfaring med træpiller og -briketter. Du kan se et udvalg af RUF-briketter her.

Generelt er det nødvendigt, at du er opmærksom på brændværdien, da det har en stor indflydelse på, hvor meget du får ud af dine træpiller. Den er et udtryk for, hvor meget energi eller varme, du får ud af træpillen, når du brænder den af.

Sådan ser du, hvor meget du får ud af træpillerne

Når du skal vurdere, hvor meget du får ud af dine træpiller, er det nødvendigt, at du ser på den effektive brændværdi. Det kan du typisk se på varen, før du køber den, så du har en indsigt i, hvor effektive de er.

Nogle træpiller har en højere brændværdi end andre, og derfor bør du købe dem, der har den højeste. Brændværdien siger dog ikke noget om træpillernes overordnede kvalitet, hvorfor du også bør være opmærksom på dette, når du køber træpiller.

Vælg træpiller af høj værdi

Den bedste kvalitet giver dig altid det bedste resultat, hvorfor du bør fokusere på at vælge de træpiller, der er af højeste kvalitet. Der er mange forskellige på markedet, men i Danmark er der særlige regler, der gør sig gældende, hvorfor det er vanskeligt at købe træpiller af ringe kvalitet i Danmark.

Alligevel bør du sikre dig, at de træpiller, du køber, er af høj værdi. Det kan du blandt andet vurdere ved at forhøre dig hos forhandleren, som med garanti kan henvise dig til dem, der giver den absolut højeste værdi for dig som forbruger.

Prøv nogle forskellige typer, før du vælger 

Det kan ofte betale sig at prøve nogle forskellige typer f, før du vælger. Hvis du er i tvivl, kan du forsøge dig med at købe forskellige modeller fra forskellige producenter, indtil du vælger dem, der giver bedst mening i netop dit tilfælde.

Det er sjældent, at man får de bedste i første omgang, men ved at teste forskellige af, kan du se, hvilke du bedst kan lide, og hvilke der fungerer bedst sammen med netop dit pillefyr. Nogle træpiller sviner mere end andre, og det kan ødelægge fyret, hvorfor der er god grund til at være forsigtig, når du vælger træpiller.