Kategorier
Mennesket Miljøvenlighed Psykologi Uncategorized

Rygestop: 4 veje til succes, når du skal stoppe med at ryge

Hvis du planlægger et rygestop, er der flere forskellige tiltag, du kan gøre brug af. Det gælder om at vælge de hjælpemidler, der gør en forskel for dig. I denne artikel får du 4 bud på hjælpemidler, der kan bidrage positivt til dit rygestop.

Det er ikke nemt at stoppe med at ryge, men det er det hele værd, når først du er lykkes med det. Der findes mange forskellige metoder, du kan gøre brug af, når du vil stoppe med at ryge, men det er ikke alle, der virker for netop dig.

I denne artikel får du en lang række gode råd til, hvordan du stopper med at ryge. Det kræver, at du er fast besluttet, da der ikke er nogen mirakelkur – derfor bør du først bruge hjælpemidler, når du har besluttet dig for, at du vil gennemføre et rygestop.

#1: Hypnose

Hypnose er et effektivt middel, når du vil stoppe med at ryge. Du kan bruge hypnose til rygestop, hvis du føler, at det vil virke – det har nemlig ingen effekt, hvis du ikke er positivt indstillet over for hypnose.

Derfor skal du udelukkende booke en tid hos en hypnotisør, hvis du fornemmer, at det kan hjælpe dig i forbindelse med dit rygestop. Tror du ikke på hypnose, vil du få vanskeligt ved at bruge behandlingsformen, da du skal have et åbent sind.

#2: Nikotintyggegummi

Nikotintyggegummi er et fremragende middel, når du planlægger et rygestop. Det kan hjælpe dig med at få styr på nikotintrangen, og det er derfor oplagt, at du bruger det i nogle måneder, indtil du har fået lagt cigaretterne permanent på hylden.

Når du er lykkedes med at stoppe med at ryge ved hjælp af nikotintyggegummi, skal du til sidst bytte det ud med almindeligt tyggegummi, indtil du ikke længere er afhængig af nikotin. Det er en god måde at skille dig af med rygevanen, hvorefter du kan slippe af med nikotinen.

#3: E-cigaret

En e-cigaret er ikke nogen god løsning i forbindelse med et rygestop – i hvert fald ikke, hvis du blot erstatter cigaretterne med en e-cigaret. Du kan dog sagtens bruge den, når du skal lægge cigaretterne på hylden, da den er et godt middel i forhold til at bryde vanen med cigaretter.

Til gengæld er det vigtigt, at du stopper med e-cigaretten igen, da den ikke er uskadelig for dit helbred. Du bør derfor udelukkende bruge e-cigaretten til at lægge cigaretterne på hylden, hvorefter du kan skifte e-cigaretten ud med nikotintyggegummi eller almindeligt tyggegummi.

#4: Byt din usunde vane ud

Når du får lyst til en cigaret, er det bedste, du kan gøre, at bytte vanen ud med en sund vane. Det er usundt at ryge, men hvis du finder en sund vane, som du kan gøre brug af, når du får lyst til at ryge, kan du indstille din underbevidsthed til associere rygetrangen med den sunde vane.