Kategorier
Hus & Have

Skab en frodig have med masser af hyggekroge

Din have er dit frirum, så hvorfor ikke gøre noget ud af rent faktisk at skabe plads til ro og afslapning? Det kan du blandt andet gøre ved at udnytte pladsen optimalt og skabe en masse små hyggekroge.

Haven er dit helt eget, personlige og intime frirum, hvor der ikke er udsyn fra hverken vej eller naboer. Her kan du nyde naturen lige udenfor døren, hvorfor der er god grund til at gøre noget ud af at udnytte pladsen i haven optimalt.

Du kan med fordel indrette haven med små oaser, hvor du kan nyde tilværelsen og betragte din frodige have. Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, får du herunder en række gode tips, som du kan lade dig inspirere af.

Et drivhus skaber uderum hele året

Et drivhus er den perfekte måde at slappe af og nyde tilværelsen blandt frodig beplantning – og så gør det ikke noget, at du samtidig kan få en masse lækre grøntsager ud af det. Faktisk kan drivhuset også bruges om vinteren, hvilket er en klar fordel, hvis du kan lide at være udenfor under den åbne himmel.

Du kan investere i et lidt større drivhus, som du kan indrette som et hyggeligt orangeri. Det vil være en god idé, hvis du kan lide at sidde udenfor og nyde efterårsaftenerne med en god bog i hånden. Drivhuset kan nemlig bruges hele året rundt takket være drivhuseffekten.

Beskær planterne, så haven har flere rum

Hvis du har mange buske og planter, er det oplagt at beskære dem på en måde, så du får et hyggeligt uderum i haven. Du kan endda have flere af slagsen, så der er flere muligheder, afhængigt af om du vil finde en god plads i solen, eller du vil sidde i skyggen.

Sørg også for at beskære træerne, så solen kan skinne det helt rigtige steder. Du vil blive overrasket over, hvor meget det egentlig har at sige, hvis du beskærer dine planter korrekt. Du kan læse mere om træbeskæring her.

Brug terrassen til afslapning

Terrassen er det primære sted, vi opholder os, når vi befinder os ude i haven. Derfor er det en god idé at indrette den, så der er plads til afslapning. Den skal nemlig ikke udelukkende anvendes, når familien skal samles om havebordet til aftensmaden – den bør også blive brugt, når man skal slappe af og bare nyde tilværelsen.

Du kan med fordel indrette den med masser af planter, hvis du vil have flere forskellige rum på din terrasse. Det vil gøre, at terrassen virker større, selvom planterne naturligvis også optager plads.