Kategorier
Bæredygtighed

Få et mere miljøvenligt madforbrug

De fleste danskere er blevet mere miljøbevidste, men det er især når det kommer til mad, at vi godt kunne blive lidt bedre. Vi er efterhånden kommet frem til, at der skal mere drastiske tiltag til for at holde vores planet beboelig de næste mange år, og vi bliver nødt til at ændre vores vaner. Når det kommer til mad, er vi dog nogle vanedyr. Her kan du læse om, hvordan du kan ændre dine madvaner, og få et mere miljøvenligt madforbrug.  

Stop med at købe ind! 

Dette lyder måske drastisk, men det er ikke på nær så slemt som det lyder. Du kan med fordel stoppe med at købe ind hver dag; for det første foretager du måske mange unødvendige impulskøb, og for det andet øger det risikoen for, at du handler mindre miljøbevidst, dropper de økologiske, lidt dyrere varer og køber ind meget mere end du har behov for. Mange er lidt for optimistiske med udløbsdatoen når de køber ind, og derfor ender man med at købe ting, der aldrig når at blive brugt inden de udløber. Det er ærgerligt, både for dig, din økonomi og for vores planet.  

Der findes gode alternativer der hjælper dig med at købe ind på en meget mere miljøvenlig måde. Når du får et abonnement på for eksempel en måltidskasse, bidrager det faktisk til miljøvenlighed. Hvordan, tænker du måske, men det skal vi forklare for dig. Når du køber et abonnement på en måltidskasse, så får du nogen der har planlagt måltiderne for dig. Det vil sige, at madspild reduceres betragteligt. Du får præcis den mængde mad du behøver, og holdbarheden er allerede blevet taget højde for. Derfor kan du regne med, at du har et meget mere miljøvenligt madforbrug når du abonnerer på en måltidskasse, end når du selv køber det hele ind. En anden vigtig faktor er, at du kan få bedre råvarer til en billigere pris. Dem der laver kasserne har ofte gode aftaler med landbrug og økologiske distributører, så du kan få bedre mad og mere miljøvenlighed til en god pris. Der findes en kasse til så godt som alle behov og diæter, så det burde ikke være specielt svært at handle mere miljøvenligt – også for den gennemsnitlige dansker.  

Flere typer abonnementer – mere miljøvenlighed  

Der er andre typer abonnementer der også kan hjælpe dig til at vælge mere miljøvenlig i hverdagen. Også ved at oprette en abonnementsløsning på plejeprodukter, som for eksempel fokuserer på mere miljøvenlig emballage, gør at du træffer bedre og sundere valg. Det samme er tilfældet når det kommer til abonnementer på vin. Vinabonnementer er en fantastisk måde at opdage nye vine på, sammensat af dygtige vinkendere, og samtidigt være mere miljøvenlig. Et vinabonnement har tit fokus på økologiske vine og bæredygtige produktionsmetoder, og derfor er det nemmere at træffe de gode, miljøvenlige beslutninger når du har et vinabonnement, end når du selv står i butikken og skal vælge, og ikke helt kan gennemskue hvad der er produceret på hvilken måde.