Kategorier
Mennesket Psykologi

3 tips til at undgå at blive stresset

Oplever du en hverdag fyldt med stress, krav og pres fra omverdenen? Sådan bør det ikke være. Se her, hvordan du passer bedre på dig selv og undgår stress.Fra du slår øjnene op om morgenen, til du går i seng, er der opgaver, der bare venter på at blive gjort færdige. Det kræver, at du tager dig af dem, for hvis du ikke gør, vokser bunken af ting, du skal nå, kun.
Genkender du ovenstående scenarie, er du i riskozonen for at blive stresset – medmindre du ikke allerede er det. Det er en usund tilstand, der går ud over mange aspekter af livet og resulterer i mindre velvære. 
Se her, hvordan du undgår at blive stresset, så du ikke skal til psykolog. Er du allerede havnet i en position, hvor du er stresset, kan det være en god idé at opsøge en psykolog. Sådan en finder du her: https://www.psykologenikbh.dk/terapi/stress/.

#1: Få styr på din økonomi

Flere undersøgelser har vist, at stress ofte bunder i økonomiske problemer. Om det er, fordi du har ambitioner om at tjene mere og dermed arbejder for meget, eller om det er, fordi du ikke kan få hverdagen til at hænge sammen på grund af økonomien, er du nødt til at gøre noget ved det.
Hvis du arbejder for meget, er du måske nødt til at skrue ned for ambitionerne. Håber du på en lønforhøjelse, så du har råd til alle de ting, du gerne vil have, kan det være en idé at skrue ned for dit forbrug.
Har du ikke nok penge til at få hverdagen til at hænge sammen, kan du med fordel finde et studiejob eller en anden indtægtskilde, så du har råd til at få det hele til at hænge sammen. Det stresser, hvis du ikke har penge.

Ret op på din økonomi med hård hånd hvis du vil af med stress. Flyt i noget billigere, drop cafébesøgenede og spar penge på tøj
Hvad er stress? Stress skal tages alvorligt for både unge og ældre

#2: Skru ned for dine ambitioner

Hvis du er for ambitiøs omkring dit liv – og i særdeleshed dit arbejdsliv – risikerer du, at du knokler for hårdt for at opnå dine mål. Det er ikke sundt, og du bør i stedet skrue ned for dine ambitioner. Er du sikker på, at du bliver lykkelig, hvis du opnår dine mål? Det er ikke værd at sætte dit gode helbred på spil, fordi du har en række mål, du vil opnå. 
Find nogle realistiske ambitioner for dit liv, som du kan komme til at opnå uden at få stress. Det vil give dig mere frihed og færre opgaver, så du kan fokusere på dét, der rent faktisk gør dig glad.

Stress er en folkesygdom. Det er okay at trække stikket ud.
Stress er en folkesygdom. Det er okay at trække stikket ud.

#3: Sørg for at få sovet ordentligt

Når du sover for lidt om natten, eller når du sover, men bliver afbrudt i din søvn, vil du opleve, at du er mindre frisk og veloplagt dagen efter. Det kan risikere at ende med, at du bliver stresset.
Sørg for, at du går i seng på samme tid hver aften, så din krop naturligt vænner sig til at blive træt, når klokken nærmer sig det tidspunkt, du plejer at gå i seng på.

Søvn og stress hænger også sammen. En god nattesøvn og mere mindfulness i hverdagen vil afhjælpe toppen af isbjerget
Hvad er stress? Stress skal tages alvorligt for både unge og ældre