Kategorier
Bæredygtighed Klimaforandringer Miljøvenlighed

3 veje til en mere miljøvenlig virksomhed

Det er vigtigt at drive sin virksomhed med omtanke for miljøet. Du gør ikke alene noget godt for klimaet – der følger også visse fordele med en miljøvenlig klimaprofil. Her får du 3 veje til en mere miljøvenlig virksomhed.

Når du driver virksomhed, har du et stort ansvar. Du skal sørge for, at dine medarbejdere trives, at der er omsætning i forretningen, men også at din virksomhed har en så lav belastning på miljøet som muligt.

Det kan være vanskeligt at få det hele til at gå op i en højere enhed, men hvis du du bærer dig korrekt an, kan du få noget positivt ud af det, der ikke alene gavner miljøet, men også din virksomhed. Se her, hvordan du gør

Mærkater på din webshop

Hvis du anvender miljøvenligt pakkefyld som eksempelvis træuld, der er et naturprodukt og derfor ikke udleder nær så meget CO2, som hvis du eksempelvis anvendte skum eller lignende materiale, kan du skåne miljøet. 

Samtidig har du den fordel, at du kan indsætte et badge fra Miljoevenlig-pakning.dk på din webshop. Ved at gøre det, får du et link til gengæld, som kan styrke din linkprofil, så du opnår højere placeringer på Google. Det er ren win-win.

newsale

Minimér forbruget af papir

Papir er et materiale, der ofte bliver brugt, uden der egentlig er nogen grund til det. Digitaliseringen har efterhånden gjort papiret overflødigt, medmindre her er tale om et ark til notater, som i visse tilfælde kan være nødvendigt ved interne møder, eller når en idé skal skitseres.

Derfor bør du minimere forbruget af kopiark i din virksomhed ved at opfordre medarbejderne til at overveje det én gang til, før de printer. Det vil samtidig spare jer for de udgifter, der er til kopiark, hvilket – afhængigt af virksomhedens størrelse – kan løbe op i mange tusinde kroner om året.

Samtidig kan du sætte et Stop papirspild-badge på din hjemmeside eller webshop, der har de samme fordele som førnævnte badge. Du finder badget på Stop-papirspild.dk. 

Gør mere brug af genbrug

Ofte indretter man kontoret med nye møbler, hvilket der i princippet ikke er grund til. Det kan være fristende, fordi det jo er på firmaets regning, men det kan være en fordel at tænke sig om én ekstra gang. Hvem siger, at man ikke kan indrette et lækkert kontormiljø med genbrug? 

I langt de fleste tilfælde vil kontoret komme til at fremstå mere hyggeligt og autentisk, hvis blot I køber genbrugsmøbler. Samtidig findes der masser af brugte kontormøbler, som kan købes billigt, hvilket betyder, at virksomheden vil spare penge.

Kig eventuelt efter konkursramte virksomheder i nærområdet, der ofte har for vane at sælge ud i de gamle kontormøbler. Det vil ikke alene betyde, at de undgår at gå til storskrald – I vil kunne drage nytte af dem, og tilmed til en væsentligt lavere pris end hvis de skulle købes fra ny!