Kategorier
Hus & Have Klimaforandringer Sommer 2020

Miljøvenlig renovation: Sådan renoverer du din bolig med omtanke for miljøet

Gør din bolig grøn og bæredygtig samtidig med at du øger dens kvalitet og værdi. Læs med her, og bliv klogere på hvordan du  skåner miljøet, når du renoverer bolig. 

Fordele ved en miljøvenlig bolig

Der er mange fordele ved at få foretaget en miljøvenlig renovation af din bolig. Udover at du skåner miljøet, vil der være en lang række økonomiske fordele for dig. En bygning som et hus er, er en langtidsinvestering, hvor de tiltag du foretager dig i din bolig, er med til at bestemme din boligs kvalitet og værdi. 

De fleste boliger bygges med det henseende at de kan holde i op til 100 år, hvis ikke mere. Derfor gælder de tiltage, du gør i din bolig også mange år frem, særligt hvis du foretager dig en miljøvenlig renovation, vil det forøge din boligs værdi og gøre boligen lettere at sælge.

Hvordan gør du din bolig miljøvenlig?

Det kan være svært at danne sig et overblik over hvordan du gør din allerede eksisterende bolig mere miljøvenlig og bæredygtigt. Til en start bør du lægge et budget og få styr på dine prioriteringer for boligen. 

Her finder du inspiration til hvad du helt konkret kan foretage dig, så du bolig bliver mere miljøvenlig. Du kan altid søge professionel hjælp, og få forslag til hvordan du går til værks, hvis din miljøvenlige renovation synes omfattende. 

Mal din bolig med miljøvenlig maling 

I tidens ånd, med fokus på miljø og klima, er der blevet udviklet en del på maling generelt. Derfor kan du med god miljø-samvittighed få malet dit hjem med en naturmaling, som både giver et flot, æstetisk resultat og et sundt indeklima. 

Du kan eksempelvis vælge at gå med en kalkmaling, som giver et flot, levende og rustikt look på din stues vægge. Denne bæregdygtige kalkmaling er fri for kemi, tilsætningsstoffer og mikroplast, hvilket gør den allergivenlig  – så behøver du ikke bekymre dig om, hvad du og din familie går og indånder i hverdagen. 

Klik her og bestil en professionel maler til dit næste miljøvenlige malerprojekt. Ved at få malet dine vægge med miljøvenlig naturmaling, vil du altså både få et flot resultat, et sundt indeklima samt skåne miljøet for unødvendig belastning. 

Din boligs energiforbrug

Du bør kigge på din boligs energiforbrug. Det er oftest den største miljø-synder og det sted hvor der er flest penge at hente. Din boligs energiforbrug er afhængig er flere forskellige faktorer, hvor du bør tjekke samtlige efter, når du vil foretage en miljøvenlig renovation. 

Vinduer og isolering

Vinduer og isolering har stor betydning for din boligs energiforbrug, så det er væsentligt at du tjekker op på disse to ting. Du kan spare rigtig mange penge – faktisk kan du spare op til 70 % på dine varmeudgifter – ved at montere energi-vinduer og efterisolere din bolig. 

Overvej om du kun behøver at efterisolere dine loftkonstruktioner og  tag, eller om både fundament, kælder (eventuelle krybekælder-konstruktioner), gulv og din ydervægs facader også skal have en omgang. 

El-installationer

Ved at effektivisere din boligs energiforbrug vil din elregning skrumpe, og her kan du med fordel også tage et kig på dine el-installationer. Er de gamle og trætte, er de hverken gode for miljøet eller din pengepung. 

Få en el-installatør eller elektriker til at tage et kig på dine el-installationer, hvorudfra I sammen kan finde frem til en grøn og bæredygtig løsning, der passer til dig og din boligs behov.