Kategorier
Bæredygtighed Balance Miljøvenlighed Økologi

Miljøvenlig mode: 4 miljøvenlige mærker, du bør kende til

Bæredygtighed og omtanke for miljøet er nogle af tidens største tendenser. Der findes adskillige brands, som har en bæredygtig produktion – og dem bør du støtte. Se her, hvilke bæredygtige mærker du skal kende til.

Det vrimler med nye mærker i Danmark og udlandet. Jo Riis Hansen, Envelope 1976 og Tim og Simonsen er blot et par eksempler på forholdsvist nye brands, der er kommer frem indenfor de seneste par år. Nogle er mere bæredygtige end andre, hvorfor det er vigtigt at kende til dem, der producerer tøj med omtanke for miljøet.

Der bliver produceret mere og mere tøj, og det stiller store krav til produktionen, da det er vigtigt, at den er så bæredygtig som overhovedet muligt, hvis vi skal redde klimaet. Herunder får du et indblik i miljøvenlige brands, du bør kende til.

Aiayu producerer tøj og boligtekstiler i høj kvalitet

Aiayu er et forholdsvist nyt brand, der producerer tøj, tilbehør og boligtekstiler i god kvalitet. Alle deres kollektioner produceres i naturlige materialer i højeste kvalitet, og samtidig har brandet besluttet sig for at forbedre arbejdernes forhold, ligesom produktionen er etisk korrekt.

I Indien har de eksempelvis et no waste-program, som går ud på, at de anvender rester af stof og stik til produktionen af accessories. På den måde er der intet, der går til spilde, hvorfor du støtter en bæredygtig industri, når du køber et stykke tøj, accessory eller en boligtekstil fra Aiayu.

Filippa K går ind for bæredygtighed

Filippa K er et brand, der nok næppe behøver nogen nærmere introduktion. De går ind for, at produktionen skal være så bæredygtig som overhovedet muligt. Det betyder eksempelvis, at tøjet produceres af genbrugelige materialer eller økologisk bomuld. 

Samtidig giver brandet deres kunder gode råd til, hvordan de gør deres klædeskab mere bæredygtigt. Filippa K har ligeledes produceret to pleje- og vaskeprodukter, der er 100 % økologiske. De er udelukkende udviklet til at tøjet skal skåne huden for tilsætningsstoffer, ligesom tøjet skal kunne holde længere.

Fonnesbech skaber eksklusiv mode

Fonnesbech er ikke nødvendigvis et brand, du kender til, men det er et bæredygtigt brand, der tager ansvar for, hvilke materialer der anvendes i produktionen. Det betyder, at alle deres kollektioner er produceret af mælkefibre, genbrugsplast og økologisk bomuld.

Samtidig er de medvirkende til at bekæmpe spild af tøj, hvorfor de laver deres tøj, så det kan anvendes på flere forskellige måder. En jakke fra Fonnesbech kan således blive til en vest eller en frakke, så du får flere forskellige styles kombineret i den samme.

Le Pirol er et dansk brand med fokus på luksus

Le Pirol er et nyt, dansk og bæredygtigt brand, der forsøger at kombinere det hyggelige med det cool – uden nogensinde at gå på kompromis, når det kommer til miljøet. Bag brandet er Morten Underbjerg, der har arbejdet som designer for en lang række danske og internationale fashion-brands.

Brandet producerer tøj ud fra tre grundprincipper, der dækker over lokal produktion, tidløst design og økologisk uld. Alle tre kategorier er med til at gøre brandet som et fornuftigt og bæredygtigt alternativ.