Kategorier
Bæredygtighed Klimaforandringer Mennesket Miljøvenlighed Økologi

Shopping: Sådan gør du din garderobe mere miljøvenlig

Modebranchen er blandt de brancher, der udleder mest CO2 om året. Du kan bidrage til mindre CO2-udledning ved at tænke dig om, når du køber nyt tøj og accessories. Se her, hvordan du gør din garderobe mere miljøvenlig.

Tøj er noget af det, der fylder mest i vores hverdag. Vi har tøj på hele tiden, og det har en stor indflydelse på, hvordan vi har det. Klædeskabet trænger derfor jævnligt til en opdatering, så vi kan få nye klæder.

Hvis du fokuserer på at skabe en mere miljøvenlig livsstil, er der mange muligheder for at skåne vores klode, når du opdaterer garderoben. Herunder får du en række gode tips til, hvordan du klæder dig moderigtigt og miljøvenligt på én og samme tid.

Køb tøj i genbrugsbutikker

Når du skal have nyt tøj, er der mange fordele ved at købe brugt. For det første sparer du penge på dit modetøj, hvilket betyder, at du har råd til mere – eller til andre ting, som måske er sjovere at bruge penge på end nyt tøj.

Herudover sikrer du også, at der ikke produceres unødvendigt meget tøj, fordi du køber brugt. Det betyder, at du med god samvittighed kan fylde garderoben op. Hvis du vil udlede så lidt CO2 som muligt, kan det være en fordel at handle i en fysisk genbrugsbutik, fordi du på den måde undgår at få sendt tøjet, hvilket også udleder CO2.

Køb tøj fra bæredygtige mærker

Bæredygtighed er blandt de modetendenser, vi kommer til at se meget mere til. Vi er blevet mere miljøbevidste, og vi stiller højere krav til de brands, der producerer modetøj. Derfor er der også flere og flere brands, som rent faktisk er begyndt at gå den CO2-neutrale, eller i hvert fald mere miljøvenlige, vej, så du kan træffe et aktivt valg om at støtte dem frem for andre, mindre miljøvenlige brands.

I Danmark er der især mange brands, der fokuserer på bæredygtighed. Som regel koster det ikke meget mere at købe et bæredygtigt alternativ.

Køb tøj, der holder i mange år

I stedet for at købe billigt tøj, som ikke holder i lang tid, kan du købe tøj i gode materialer, som kommer til at holde i mange år. På den måde behøver du ikke at opdatere garderoben lige så ofte, men kan i stedet købe nyt modetøj én gang om året, fordi tøjet simpelthen er i bedre kvalitet, så det holder længere.

Byt dit tøj

Ligesom det er blevet populært at handle i genbrugsbutikker, er det blevet populært at bytte tøj. Der findes således genbrugskæder, der udelukkende fungerer ved, at man bytter sit gamle tøj, hvorefter man kan tage tøj med hjem, som er brugt. Det er med til at sikre et bæredygtigt økosystem i modeindustrien – og hvem siger, at brugt tøj ikke kan være lige så godt som nyt?