Kategorier
Bæredygtighed Balance Klimaforandringer Mennesket Miljøvenlighed

Tips til en mere bæredygtig hverdag

Du er nødt til at tage den globale opvarmning seriøst – og faktisk behøver det slet ikke at være så besværligt at leve mere bæredygtigt i hverdagen. Herunder får du en række tips til, hvordan du gør din hverdag mere miljøvenlig.

Den globale opvarmning er en alvorlig trussel, som vi er nødt til at tage alvorligt. Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at passe på kloden. Du kan nemt ændre på et par små tiltag i din hverdag, så du er med til at gøre en forskel.

#1: Drop coffee-to-go

Når du bestiller en kaffe i frokostpausen eller på vej til arbejde, er du med til at forværre klimaet. Det virker måske ikke så syndigt, men hvis du køber én kop kaffe hver dag, har du et enormt stort forbrug af engangskopper. 

Du kan derfor med fordel investere i din egen termokop, som du kan have med på farten. Samtidig sparer du penge, fordi du selv kan brygge din kaffe – og hvis den løsning ikke holder for dig, kan du med fordel spørge din lokale barista om ikke, de kan fylde dit eget krus op i stedet for engangskoppen.

#2: Find miljøvenlige alternativer til dine favoritbutikker

Når du skal have nyt tøj, er du med til at støtte en industri, der i dén grad belaster miljøet. Du kan derfor med fordel skrue ned for dit forbrug af tøj – eller finde miljøvenlige alternativer til de butikker, du plejer at foretage din tøjindkøb i. 

Der findes adskillige butikker, der sælger bæredygtigt tøj i god kvalitet. Birkk.dk er eksempelvis en dansk webshop med bæredygtigt tøj, som du med fordel kan foretage dine indkøb i. Herudover kan du begynde at shoppe i genbrugsbutikker eller købe via brugtportaler som DBA.dk og Trendsales, hvor der er masser af modetøj til fair priser, der ikke udgør en lige så stor belastning for miljøet.

#3: Bliv flexitar og skift kødet ud med grøntsager

Du er garanteret bekendt med, hvor stor en belastning kødproduktion er for miljøet. Det er en god idé at spise grøntsager frem for kød, selvom det kan lyde som en vanskelig sti at bevæge sig ned ad. Ikke desto mindre er det faktisk slet ikke nødvendigt at droppe kødet fuldstændigt.

Måske kender du til begrebet flexitar? Hvis ikke, er det betegnelsen for en person, der spiser kød, men som overvejende klarer sig ved hjælp af vegetabilske alternativer. Du behøver ikke at skrotte kødet helt, men i stedet spise flere grøntsager, så hovedparten af dine måltider er kødfrie. På den måde bliver kødet en luksusvare – og det bedste er, at du kan bruge flere penge på bedre kød, når du endelig skal have en saftig bøf.

#4: Rejs klimavenligt

Det er naturligvis vanskeligt at besøge den anden side af jorden, hvis du dropper flyrejserne, men du kan sagtens rejse mere klimavenligt, end du sikkert gør på nuværende tidspunkt. Vælg direkte flyvninger, rejs kun med fly én gang om året eller hold ferie på destinationer, der er tættere på vores breddegrader, så du kan tage toget i stedet.