Kategorier
Hus & Have

Hvad er bedst for miljøet: Kul- eller gasgrill?

I disse klima tider ønsker vi alle at spare så meget på miljøet, som vi kan. Det kan dog være svært for den almindelige dansker, at holde styr på alle de ting, der påvirker miljøet negativt.

Ved at vide hvilken grill der er bedst for miljøet kan du dog gøre endnu en god indsats for miljøet, med meget små ændringer i din hverdag.

Der er ingen tvivl om, at om gasgrill er bedst for miljøet af de to valgmuligheder. En gasgrill udleder nemlig væsenligt mindre Co2.

Hvis du stadig har en kulgrill, men ønsker at skifte denne ud, kan du finde et stort udvalg af de bedste gasgrillere på grilltest.dk

Vil du beholde din kulgrill?

Hvis du alligevel har en gammel kulgrill og ingen intentioner om at skifte denne ud, så er det også helt forståeligt. Der er dog et par små ændringer du kan gøre, for at spare mest muligt på miljøet.

Du bør nemlig udskifte tændingsvæsken med et naturligt optændingsmiddel eller bruge en elektrisk grillstarter, da de kunstige optændingsvæsker slider mere på miljøet.

De naturlige optændingsvæsker kan fåes i de fleste byggemarkeder og der hvor du køber dine dagligvarer.

Alternativer til gassgrillen

Har du dårlige erfaringer med en gasgrill, eller synes du lige som mange andre, at smagen på en gasgrill ikke lever op til dine forventninger? Så er der andre muligheder.

Det bedste valg af grillere, hvor du kan spare mest på miljøet er enten en elektrisk grill, da strømmen hertil oftest vil være grøn.

Den elektriske grill kan ligeledes være et godt valg, hvis man bor i en mindre lejlighed i københavn, eller på anden måde er begrænset af plads, da disse ofte fylder mindre end fx en gasgrill.

En elektrisk grill er naturligvis kun smart, hvis du har grønenergi i din husstand.

Et andet godt valg er de nye træpillegrillere, som ofte ses i USA, men er på vej til at få deres indtog i danmark.