Kategorier
Bæredygtighed eSport Gaming Klimaforandringer Miljøvenlighed Ungdom

Miljøvenlig gaming: Sådan gamer du med omtanke for miljøet

Du kan sagtens game på en miljøvenlig måde. Læs med her og få indblik i, hvordan du gør, så du kan game med en god og grøn samvittighed.

Er du interesseret i at blive en grøn gamer med tanke for miljøet, kan du ved hjælp af nogle enkelte tiltag og metoder let imødekomme dette. Hos os kan du få yderligere råd og vejledning i forhold til at blive en grøn gamer med det rette udstyr. 

Bliv en miljøvenlig gamer og gør dit computerforbrug grønnere

En gaming-computer er en strømsluger. Den bruger lige så meget energi, som dét der svarer til tre køleskabe. Ved at foretage enkelte justeringer kan du bidrage til at mindske udledningen af CO2 og redde planeten Jorden – og ikke kun den fiktionelle planet inde i spillet.

Der er også andre fordele ved at have tanke på miljøet som gamer. Ved at foretage dig nedenstående ændringer, vil du opleve mindre støj fra computeren samt spare penge på elregningen.

Anvend et grønt IT-selskab

Som gamer bruges der meget tid foran computeren, hvilket sluger en del energi som udleder CO2. Hvis du gerne vil være en mere miljøvenlig gamer, bør du derfor skifte til et grønt el-selskab som støtter alternative energikilder frem for fossile brændstoffer. 

Skru ned for opløsningen

Har du overhovedet brug for at game i høj opløsning? Skru ned for det, særligt hvis du gamer online, og du vil spare på datatrafikken samt energiforbruget.

Brug kun din gaming-computer til gaming

En gaming-computer bruger mere strøm end en almindelig computer, din telefon eller en tablet, hvorfor du kun bør bruge din gaming-computer til at spille på. Skal du tjekke noget online, så anvend en anden enhed til dette. 

Sørg også for at slukke din gaming-computer når du ikke bruger den, så den ikke bruger energi. Når du tænder den, så sørg for at vide hvad du vil spille, så du ikke zapper rundt mellem dine spil, og bruger unødvendig energi.

Skru ned for online-gaming

Online-gaming er en af de største klimasyndere inden for gaming, hvorfor du bør overveje om du ikke skal skrue ned for dette og oftere vælge et spil som ikke spilles online. Online spil lagres nemlig ofte hos store klimasyndere der anvender fossile brændstoffer. 

Slå automatiserede ting fra

Slå ting såsom autoplay og automatiserede opdateringer fra, og det vil spare på energien. Ved at slå autoplay fra, undgår du også at skulle se på de reklamer der popper op på nettet. 

Tjek strømstyringen

Gå ind i din computers indstillinger og strømstyring, og vælg at din skærm skal slukke automatisk og/eller at den skal gå i dvale, når computeren ikke anvendes. Det er ganske enkelt og vil gøre din computer grønnere, samt spare på energien.

Brug V-sync

Hvis du har øje for miljøet og ønsker at blive en mere grøn gamer, bør du bruge V-Sync-funktionen, da den sørger for at din GPU ikke laver frames, som din skærm alligevel ikke viser fysisk. 

Du kan også vælge ikke at få vist et skærmbillede af menuen ved 2.000 frame per second, ved at begrænse sine framerates.

Justér dine GPU-indstillinger

Ved at ændre i din computer GPU-indstillinger vil du ligeledes kunne gøre dit computerforbrug grønnere og spare på dit strømforbrug. Justér dem ved at sætte dem til maksimal effektivitet, så frameraten bliver mere flydende. 

Klimaforaninger og gaming: Sådan er du miljøbevidst mens du gamer