Kategorier
Bæredygtighed Balance Klimaforandringer Mennesket Miljøvenlighed Sommer 2020

Miljøvenlig festival: 4 tips til at tage på festival uden at belaste miljøet

Er du ligesom mange andre unge mennesker bevidst om de udfordringer, miljøet står overfor? Søger du i den forbindelse information om, hvordan du bliver en miljøvenlig festivalgænger, er du landet det rigtige sted. Her får du 4 tips til, hvordan du tager på festival uden at belaste miljøet.    

#1: Tag poser med til affaldssortering

Skal du på en camp på festival ophober der sig hurtigt meget skrald. For det første er det hverken rart eller sundt for dig at sove oven i en bunke skrald. Det er heller ikke godt for miljøet hvis I, i din camp efterlader store mængder skrald. 

Tag derfor nogle poser og sorte sække med, eventuelt i forskellige farver, på festival, for på den måde at gøre det let for dig og din camp at sortere affald løbende. Lav en pose til aluminiumsdåser, pant dem eller giv dem til en pantsamler og lav poser til alt andet affald – I vil være jer selv taknemlige og samtidig være gode ved miljøet.  

#2: Køb campingudstyr i høj kvalitet

I stedet for at købe det billigste campingudstyr i lav kvalitet, bør du, med miljøet i tankerne, købe campingudstyr i god kvalitet. Årligt smider danske festivaler flere tons ødelagt campingudstyr ud, som ikke kan genanvendes, grundet materialerne det er lavet i. 

Eksempelvis kan de klassiske blå luftmadrasser ikke genanvendes, da de indeholder blød PVC, der gør, at de ikke kan brændes uden at udlede giftstoffer. Derfor bliver de efterladt, gravet ned under jorden. Det er meget skadeligt for miljøet. 

Du kan finde bæredygtigt campingudstyr til festivalen her, så kan du drage afsted på festival med tanke på miljøet. Husk at du altid kan donere det campingudstyr, du ikke tager med dig hjem.

#3: Benyt offentlig transport til og fra festivalen

Transport er en af de helt store syndere hvad angår klimaforandringer, hvilket også er en af grundene til at der i Danmark arbejdes i at nytænke og om-orkestrere den offentlige transportsektor, som et led i at opnå FN’s klimamål.

Som bæredygtig og miljøbevidst festivalgænger bør du derfor benytte dig af den offentlige transport, når du skal til og fra festivalen. Roskilde Festival har endda et tog der kører hele vejen til festivalpladsen. 

#2: Køb campingudstyr i høj kvalitet

Er det ikke muligt for dig at tage offentlig transport, kan du med god samvittighed også køre sammen med andre. Benyt eventuelt tjenester såsom Gomore, der tilbyder lifts med bil i hele Danmark. 

#4: Vælg de bæredygtige madboder

Gå efter de madboder, der serverer mad i bæredygtig og genanvendelig emballage i materialer såsom pap, frem for engangsemballage i plastik. Plastik er en stor synder når det kommer til både miljø og klima. 

Derfor er det en god idé, at du medbringer eget service, som du kan vaske og bruge igen og igen, når du skal på festival. Det tager ikke lang tid at vaske det, og du skåner miljø og klima for store mængder plastik.  

På langt de fleste danske festivaler benytter madboder sig efterhånden også af, og heldigvis for det, bæredygtig, genanvendelig emballage og service, når maden serveres – så der skulle være rig mulighed for, at du kan spise med god miljø-samvittighed. 

#4: Vælg de bæredygtige madboder
De fleste unge VIL faktisk gerne være mere miljøvenlige og købe bæredygtigt. Det ved festivalerne godt og derfor er de fleste festivaller i dag også bygget på økologi og bæredygtighed.