Kategorier
Bæredygtighed Balance Børn Klimaforandringer Mennesket Miljøvenlighed Psykologi

Miljøvenlige, sansestimulerende hjælpemidler

Stimulér dine sanser, uden at have moralske skrupler, med disse miljøvenlige, sansestimulerende hjælpemidler.  

Kugledyne til børn og voksne

En kugledyne er god til dig, som har svært ved at sove grundet uro i kroppen. Med en kugledyne vil du opleve at føle tryghed, da dynens tyngde sørger for at slutte helt tæt om din krop. 

En kugledyne er indrettet således at den vejer en del mere end en almindelig dyne, netop for at skabe en tryghedsfornemmelse, der giver dig mulighed for at bekæmpe uro i din krop, så du kan få en sammenhængende nattesøvn.

Inde i kugledynen finder du en masse små glasperler, som måler 1-2 millimeter, samt polyesterfibre, som er miljøvenlige. Selve dynen er lavet af bomuld, hvor kuglerne giver en optimal fordeling af vægten.

Kugledyner fåes bådes til børn og voksne.
Kugledyner fåes bådes til børn og voksne. De kan hjælpe mod ADHD, angst, dems og meget mere. Prøv en kugledyne hvis du, dit barn eller din ældre oplever søvnproblemer, urolige nætter eller tryghedsproblemer.

Kugledyner anvendes ofte til personer med en diagnose, såsom autisme eller ADHD eller til folk der lider af varig psykisk funktionsnedsættelser, såsom paranoid skizofreni. Det opleves dog at efterspørgslen på kugledyner generelt er voksende. 

Du kan anvende en kugledyner som hjælpemiddel til børn. Den har samme effekt, som den til voksne, hvorfor en kugledyne oftest anvendes til børn med autisme, ADHD eller lignende. 

Mange forældre oplever også at have succes, ved  at anvende en kugledyne til deres særligt sensitive eller præmature barn, når de skal falde til ro og sove. 

  • En kugledyne til voksne fås fra 4,5 til 20 kilogram og måler fra 200-220 centimeter i længden. 
  • En kugledyne til børn fås fra 3 til 7,5 kilogram og måler 150 centimeter i længden.

Kuglevest til børn og voksne

En kuglevest er god til personer, der har nedsat fornemmelse i sin krops afgrænsninger. Den har en beroligende effekt på det proprioceptive system i kroppen, så vesten er behjælpelig, hvis man eksempelvis føler indre uro.

Det muliggør at personer kan koncentrere sig og holde fokus, hvilket er godt i undervisningssammenhænge og ved indlæringsvanskeligheder. Idet personen oplever mere ro ved at anvende vesten, vil han eller hun få mere overskud til at deltage i dagligdagens aktiviteter. Det vil kunne resultere i større selvstændighed for brugeren. 

Vesten er behjælpelig ved mange problematikker, såsom hyperaktivitet, angst, utryghed og uro. En kuglevest anvendes særligt af personer med angst, uro, autisme, ADHD eller demens. 

En kuglevest er foret med bomuld, hvortil den har lommer eller kanaler til aftagelige vægtposer, så den let kan vaskes. En kuglevest er slidstærk og kan bruges igen og igen, hvilket, sammen med dens miljøvenlige vægtkugler, gør den miljøvenlig. 

Kugledyner til børn og voksne
Kuglevesten er din kugledyne på farten. Brug den for tryghed, ro og mod en række symptomer.

Sansestimulerende træningsredskaber

Du kan få diverse træningsredskaber til både at stimulere taktilsansen, træne motorikken, styrke muskler, balance og koordination, samt værktøjer til at regulere sanseindtryk. Hos Multicare finder du et stort udvalg af sansestimulerende produkter i høj kvalitet. Eksempelvis kan du her få en blød børste lavet af træ og plantefibre med naturhår til stimulering af den taktile sans.

Sansning og sansestimuli er for børn og voksne