Kategorier
Bæredygtighed Balance Klimaforandringer Miljøvenlighed Psykologi Ungdom

Skræmmer fremtiden dig? Her er 4 tegn på, at kloden er i bedring

Bekymringen for klimaet, miljøet og vores klode er i disse tider voksende, men ikke alting står helt skidt til. Her kan du læse om 4 tegn på, at kloden er i bedring. 

Øget fokus på klimaet skaber handling

Flere og flere danskere bekymrer sig for klimaet, og for hvad der kommer til at ske med vores jordklode. Særligt hos de unge fylder det meget, viser undersøgelser. Det er faktisk hver fjerde unge dansker, der enten er bekymret eller meget bekymret for klimaet. 

Det kan også ses på samtlige klimastrejker landet over, hvor den unge befolkning ofte går forrest. Det understreger også den alvor, der ligger klimaforandringerne; der skal handles nu, inden det er for sent, så de unge har noget at se frem til – deres bekymringer skal tages alvorligt. 

Flere unge bliver stresset og så bekymret, at de udvikler depressionslignende tilstande, hvorfor mange unge søger hjælp hos en psykolog. Er du meget bekymret, nedtrykt og stresset i forbindelse med klimaforandringerne, kan du få hjælp her

Pas på kloden

Men ikke alt er helt skidt. I takt med det øgede fokus på klimaforandringerne satte det spor ved sidste folketingsvalg, hvor det helt store tema netop var de klimaforandringer vi står overfor, og hvordan der skal handles for at mindske skaderne. 

Denne bevidsthed og det øgede fokus på klimaforandringer i den politiske debat fik mange politikere til aktivt at handle. IDA har blandt andet lavet en energivision, som sikrer at Danmark bidrager til FN’s klimamål. Den handler i stor grad om at investere i vedvarende energi og om mindskning af Co2 via trafik, som er en af de helt store syndere. 

Flere elbiler og kollektiv trafik på vejene

Der er kommet langt flere elbiler på de danske veje, viser undersøgelser. I Århus og København er der sat elbiler til rådighed, som man kan leje ved blot at have et kørekort.

Det er et tegn på at der bliver handlet og investeret i de mere klimavenlige transportmetoder. 

Samtidig skal den danske transportsektor nytænkes og omstruktureres. Det gælder både personbiler, den kollektive trafik og gods- og flytransport. I den forbindelse er der allerede arbejdet i grønnere metoder til fragt af både mennesker og varer. 

Bæredygtige forbrugere: Nyt skraldesystem vinder indpas i Danmark

I løbet af 2019 er der kommet en bæredygtig affaldssortering i store dele af Danmark. På den måde kan den enkelte forbruger blevet mere bæredygtig. Affaldssortering skaber mulighed for et længere liv på jorden, da der ikke brændes unødvendige elementer.

Affald som brændes af skabe miljøproblemer. Danmark er et af de lande i Europa, som producerer mest skrald per indbygger, hvorfor det er vigtigt, at der er blevet implementeret effektive og let håndterbare skraldesystemer til den enkelte forbruger.

I takt med at der er kommet nyt skraldesystem i Danmark, er der også kommet øget fokus og en større bevidsthed blandt den enkelte forbruger om bæredygtighed. Genbrug er blevet et hit både i modebranchen, men også hos den enkelte person som i større grad gemmer og bruger plastikbøtter fra deres skyr eller lignende.

Alternative energikilder

Danmark er kendt for deres vindmølleparker og produktion af alternativ energi frem for   

udnyttelse af naturens egne råstoffer. Vi værner om de råstoffer, vi finder i naturen, med både vores skraldesystem og anvendelse af alternative energikilder. 

Jorden er millioner af år om at producere naturlige råstoffer såsom kul, olie og sand, hvorfor vi ikke må opbruge dem. Dette budskab er også nået ned til den enkelte forbruger, hvor det ses at flere og flere installerer solcelleanlæg på deres hustag, i sommerhuset eller i kolonihaven.

Støt op omkring klimamarch'es